Hopp til innhold

Din egen kjøkkenhage

På Sø-Disi kan du og familien din dyrke deres egen kjøkkenhage!

Dere får en unik og ypperlig mulighet til å være sammen, gjøre noe meningsfullt og lærerikt, oppleve mestring, få frisk luft og fysisk aktivitet mens dere dyrker deres egen mat. På Sø-Disi har vi god erfaring med dette, både innen egen familie med våre egne barn, og med deltakere på sommerferieskoler, klassebesøk, 4H-aktivitet med mer!

Ta kontakt med cgdahl@online.no eller telefon 95749752 for mer informasjon og/eller påmelding!

Opplegget inneholder:

  • Dyrkingsdag (mai - nærmere dato avtales)
  • Pleie-dag (juni - nærmere dato avtales)
  • Innhøstings- og pleie-dag (august - nærmere dato avtales)
  • Innhøsting (september - nærmere dato avtales)

Informasjon om opplegget:

Hver familie får 15 m2 kjøkkenhage. Bedet er ferdig gjødslet og frest. På Facebook informerer vi om sortsutvalg, og familien bestemmer seg for hva dere vil dyrke. 

På dyrkingsdagen i mai planter dere ut grønnsaksplanter, setter poteter, og sår frø i kjøkkenhagen deres! Vi er selvfølgelig behjelpelige med råd og veiledning, og har redskap som dere kan bruke. Egnede klær/hansker har dere med selv. Kaffekos og huggalt samvær er det tid til etter endt dyst!

I juni er det tid for pleie-dag. Det vil si at dere skal luke og stelle med grønnsakene deres. Dette kan kanskje være litt slitsomt, men med livat humør og godt samarbeid går dette som en lek - vi snakker av erfaring her altså! Og vi bidrar med både råd og praktisk hjelp. Etter endt dyst er det huggalt med litt kaffekos på bålplassen. Og det kan godt hende at noen kanskje føler for å "riste litt løs" i klatrejungelen vår!

I august kommer dere tilbake for mer pleie av grønnsakslandet. Og nå kommer første belønning (forhåpentligvis!): Vi håper dere kan høste av de tidligste sortene deres nå!

I september er det innhøstingsdag, og vi krysser fingrene for at det er en fruktbar sesong! Ta med dere bøtter og butter og trau og det dere måtte ha for hånden til å fylle med markens grøde.

Lurer du på om dette er noe for din familie? Bare ta kontakt, så skal vi svare på spørsmål så godt vi kan (cgdahl@online.no, tlf 95749752).

Pris for kjøkkenhagen er kr. 1400,-. Prisen dekker fem gårdsbesøk som beskrevet over, 15 m2 med gjødsla og frest grønnsaksbed, frø/grønnsaksplanter/settepoteter, plante- og pleieutstyr, råd og veiledning, sosialt samvær, litt bålkaffe og saft, lek i klatrejungelen, og forhåpentligvis mye læring og gode gardsopplevelser! Du kan leie flere parseller om du vil!